My personal story

Hi,

Ik ben Bridget en ik ben BridgetJ gestart omdat ik iets van mijzelf wilde. Iets dat alleen van mij is en ik niet hoefde te delen. Een eigen bedrijf waarin ik mag kiezen welke koers ik vaar, voor wie ik werk, waar ik werk en wanneer ik werk. Vrijheid.

“En dat was de beste keuze ooit.”

Door mijn studies (HBO Communicatie, Master Interculturele Communicatie en minors Food, Engels en Arabisch), stages en werk maar vooral door met mensen te praten en écht te luisteren kwam ik erachter dat ik taal, schrijven, verhalen en verbindingen prachtig vind. En daar meer mee wilde. Ik wilde diegene zijn die jouw verhaal kan vertellen en kan opschrijven. Omdat er te veel mooie verhalen verloren gaan. Omdat verhalen onze geschiedenis, ons heden en onze toekomst verbinden.

BridgetJ, een naam met een verhaal

Mijn bedrijf heet BridgetJ omdat dat alles te maken heeft met mijn persoonlijke verhaal. Sinds vele jaren is mijn bijnaam Bridget. De meeste van mijn vrienden noemen me altijd Bridget en ik weet eigenlijk niet beter. Die bijnaam heb ik ooit gekregen als knipoog naar Bridget Jones uit Bridget Jones’s Diary. Ik was in die tijd een paar kilootjes te zwaar, klunzig zoals geen ander met dun blond haar en wat ongelukkig in de liefde. (In het spel ook trouwens, behalve met Scrabble. Fun fact.). Maar goed met pen en papier. En ja, ik had ook een dagboek. De oldskool variant met zo’n handig slotje en sleutel om je geheimen veilig op te bergen. En de illusie dat al die sleutels verschillend waren.

hangslot-dagboek-sleutel

Als ik het zo opschrijf zou je misschien denken; ‘dat is toch niet een bijnaam om trots op te zijn?’ Think again. Mijn bijnaam is namelijk ontstaan omdat mijn eigen naam (Alcione) altijd problemen opleverde. Om uit te spreken, om op te schrijven en om überhaupt te onthouden. Alcione werd Alcoine, Alvione, Alicione, Alsicone, Anaconda en Alcapone. Die laatste is dan misschien toch nog wel het meest badass. Maar je kan je misschien voorstellen dat dat ook niet altijd even leuk is. Toen er tijdens mijn studie een periode was waar projectteams om de paar weken wisselden, werd het echt onpraktisch en is bij grap eens Bridget geroepen. Mijn bijnaam was geboren en eerlijk; het voelt echt als mijn naam. En Bridget is zo slecht nog niet; een gewone meid die eerlijk is over haar worstelingen in het leven. Zoals we die echt allemaal wel eens hebben. Maar in deze tijd van social media hebben we zo’n vertekend beeld gekregen van wat normaal is. Het leven is niet alleen zonneschijn; af en toe een regenbui is nodig om de complete regenboog te zien. Met 7 kleuren die corresponderen met je 7 chakras, die je dan weer…, okay, ik drijf af.

Dus. Bridget. En omdat ik gewoon Bridget nog net wat te kaal vond als bedrijfsnaam, voegde ik de J van Jones toe. BridgetJ, dat bekt lekker. In het Nederlands kan men het uitspreken. En in het Engels. In het Frans (klinkt meteen super zwoel!), misschien zelfs in het Swahili. Al reiken mijn ambities nog niet zo ver. Nog niet.

Liefs,

Bridget/Bridge/Alcione (streep zelf maar door wat niet van toepassing is)

Scroll naar boven