humans-of-the-world-interculturele-diversiteit

Workshop Interculturele Diversiteit

Worstel je binnen je organisatie met interculturele diversiteit en hoe daar mee om te gaan? Wil je het gedrag van je leerlingen of studenten met verschillende culturele achtergronden beter begrijpen? Gaat je bedrijf uitbreiden met expats en zoek je een manier om hen goed te laten integreren in de huidige (Nederlandse) bedrijfscultuur? Dan kan een workshop Interculturele Diversiteit zeker uitkomst bieden.

Eigen ervaringen

Doordat ik zelf ook in het buitenland heb gewoond (Marokko), heb ik ook de andere kant van de medaille mogen ervaren en alle voorbeelden uit de theorie ook in de praktijk mogen meemaken. En toen behoorde ik tot de minderheidsgroep. Ik zal dan ook een deel van mijn eigen ervaring delen.

Workshop Interculturele Diversiteit op wetenschappelijke grondslag

In de workshop behandel ik eerst algemene achtergrondtheorie over culturele diversiteit die nodig is voor een algeheel begrip van het concept en de uitdagingen die hieruit voorkomen. Want hierbij geldt echt dat wederzijds begrip de sleutel is tot verandering. De vijf dimensies van Hofstede zal ik hier sowieso in behandelen. Onder andere onderwerpen als machtsafstand, individualisme versus collectivisme en onzekerheidsvermijding komen hierin terug. Alle theorieën kan ik vervolgens direct terugkoppelen naar situaties uit alledag waarmee je worstelt in je eigen bedrijf, school of instelling.

Aan de slag

Als je een workshop zoekt met gedegen wetenschappelijke grondslag maar ook de vertaling naar de dagelijkse uitdagingen en tips hoe om te gaan met zulke situaties, neem dan zeker contact met mij op. Samen met jou/jullie kan ik de workshop zo vormgeven dat deze perfect aansluit op jouw/jullie leerdoelen. Ik kan de workshop geven in het Nederlands of Engels.

Scroll naar boven