Buitenlandse winkels in Eindhoven

 

Nederland is een echte smeltkroes van culturen. Eindhoven is gezegend met meer dan 150 verschillende nationaliteiten: heel divers dus! En met de komst van allerlei verschillende culturen naar Nederland, worden we ook getrakteerd op nieuwe eetgewoonten. Persoonlijk vind ik dat altijd één van de leukste dingen in het buitenland: het ontdekken van typische streekgerechten. Als er maar genoeg mensen van een bepaald land bijkomen, komt er vanzelf wel een keer en winkel die zich focust op de verkoop van eten uit dat land. En dat heeft twee (positieve J) kanten in mijn opinie: de immigranten kunnen blijven genieten van het eten dat ze van thuis wellicht missen en wij kunnen steeds gevarieerder koken en gemakkelijker nieuwe recepten proberen. Win-win, dus!

Ik heb een overzichtje gemaakt van mijn favoriete internationale winkels die ik ken in Eindhoven. Natuurlijk zijn er meer maar sommige zaakjes vind ik zo smoezelig dat ik ze zeker niet zou aanraden. De laagjes stof op de verpakkingen, oude spullen, etc. bah. In het algemeen is de tip toch vaak wel: is het er druk dan is het goed en is er een rijke ‘vers’ afdeling met van die dozen groenten en fruit buiten, dan wordt er dagelijks geleverd…

Marokkaans & Midden Oosten

marokkaanse-vlag

Diyar – Kruisstraat 43A

Deze winkel heeft zowel verse groenten en fruit, als vers (halal) vlees, houdbare producten en een fantastische bakkerij met twee grote ovens waar de hele dag door vers tandoori brood wordt gebakken. Dikke aanrader!

Al-Amana – Robbenstraat 1

Helaas is het bij verandering van naam/eigenaar, dat weet ik niet, wat minder geworden. Vroeger heette deze zaak Al Andalous en waren er wat meer specifieke Marokkaanse spullen te krijgen. Ik vermoed dat dit rond de Ramadan wel nog steeds zo is.

Turks

turkse-vlag

Turkse winkeltjes vind je tegenwoordig overal. Populair voor de veel lagere prijzen van bijvoorbeeld avocado’s en verse kruiden. Mijn favoriet qua verse spullen, Yasar Market, zit op de Tongelresestraat 256A. Het is er altijd druk maar hun olijven en dadels zijn het wachten voor mij zeker waard. Ze verkopen ook wat zelf gemaakte smeersels en gevulde pepers, etc. Lekker voor bij de borrel.

Als je gewoon veel keus wil en wil rondsnuffelen, loop dan zeker eens een rondje over de Woenselse Markt. Daar zitten veel van dit soort winkeltjes en kun je gemakkelijk vergelijken.

Spaans

spaanse-vlag

El Quijote – Strijpsestraat 83

De Spaanse winkel aan de Strijpsestraat is al jaren een begrip. Lekkere Spaanse wijnen, hapjes en olies vind je hier afgewisseld met servies en een catering service.

Bulgaars

Bulmarket – Heezerweg 137

Recentelijk is deze Bulgaarse winkel geopend in Stratum. Een klein zaakje met beperkt assortiment maar wel wat keus in houdbare koekjes, kazen, melkproducten, houdbare producten en drankjes.

Bulgaarse Winkel – Edisonstraat 125

Een Bulgaarse zaak met voornamelijk houdbare artikelen en veel zoetigheden en snacks.

Russisch

Nostalgie D&R – Pastoor Petersstraat 133

Er is een kleine Russische winkel vlakbij de Kruisstraat met voornamelijk houdbare producten en cadeau artikelen, boeken, souvenirs, etc.

Pools

poolse-vlag

Max Market – Aalsterweg 36

We hebben de afgelopen jaren een aardige Poolse gemeenschap gekregen in Eindhoven en die hebben ook verschillende winkeltjes geopend. De grootste met de meeste keus is de Max Market. Het is wel handig dat je van te voren even opzoekt wat je precies nodig hebt voor een recept, in het Pools, want de meeste verpakkingen hebben enkel Poolse tekst, haha!

Indiaas

indiase-vlag

Rohit Tropische Winkel – Sint Bonifaciuslaan 308

Deze zaak biedt Indiaase producten, zowel houdbare als verse zaken. Daarnaast ook aardig wat ingrediënten uit de Surinaamse keuken hier te krijgen.

Zweeds

zweedse-vlag

Dit is een beetje vals spelen maar als je trek hebt in iets Zweeds kan je natuurlijk altijd even langs de Swedish Foodmarket van Ikea. De bekendste spulletjes verkopen ze daar wel. IKEA Eindhoven zit officieel in Son, net na de grens met Eindhoven. Tik Ekkersrijt 4089 in op je navigatie.

Italiaans

italiaanse-vlag

La Semolina – De Stadspoort 6

Ik heb even getwijfeld of ik deze zaak moest opnemen in het overzicht: het is namelijk niet echt een zelfde soort winkel als de andere zaken. Maar er is wel veel vers (bereid) eten te krijgen en biedt heerlijke Italiaanse delicatessen maar meer als een traiteur dan een supermarkt/levensmiddelenwinkel.

Aziatisch

azie-rijstvelden

(in deze categorie neem ik Amazing Oriental niet mee, dat is een keten en die vind je door heel Nederland. In Eindhoven zit deze op de Langdonkenstraat 7)

Amazing Sang Lee – Woenselse Markt 17A

Dit is wellicht de bekendste maar in mijn opinie zeker ook de beste. Ze hebben er zelfs verse tjendol! De combinatie van supermarkt en snackcenter maakt het heel chill om hier zowel je houdbare als verse spullen te kopen. De winkel heeft ook wel wat Mexicaanse producten vaak.

Toko Djawa – Edisonstraat 127

Lekker Indonesisch eten, zowel verse maaltijden als de ingrediënten die je zelf nog kunt bereiden.

Scroll naar boven