Dankbaar zijn maakt je gelukkiger: 16 geluksmomenten in het leven en bij het hebben van een eigen bedrijf

English

Ik ben van mening dat het goed is om regelmatig je zegeningen te tellen. Fun fact: iedere avond voordat ik ga slapen noem ik 3 dingen waarvoor ik dankbaar ben. Het grappige is: naarmate je dit vaker doet, word je er steeds beter in en ga je automatisch de kleine dingen in het leven zien én voel je je er dankbaar voor. En tegelijkertijd ga je ‘simpele dingen’ ook niet meer zo vanzelfsprekend beschouwen. Het is niet zo moeilijk als je misschien denkt en je kunt heel simpel beginnen. Om je een paar voorbeelden te geven: ik voelde me gisteren dankbaar voor een dansles waardoor ik mijn gedachten kon verzetten, voor een lieve vriendin die aan me dacht en een chocoladetaartje wilde komen brengen om samen op te eten en voor het feit dat ik ’s avonds in een warm comfortabel bed kon kruipen om me op te laden voor de volgende dag. Dit zijn er drie maar ik zou er zo nog tien kunnen opnoemen. Het geeft me direct bij het bedenken al een gelukkiger gevoel.

Geluksmomenten bij het hebben van mijn bedrijf

Ik selecteer mijn geluksmomenten niet op categorie: als ik ze ’s avonds overloop kunnen ze van heel breed van aard zijn. Maar het hebben van een eigen bedrijf brengt wel een aantal specifieke geluksmomenten voor mij. Natuurlijk zitten er ook risico’s aan en is het hard werken, maar het één sluit het ander niet uit:

Je hebt vrijheid: je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt

Je leert jezelf heel snel kennen

Je moet je eigen verantwoordelijkheid nemen en wordt direct geconfronteerd met de gevolgen van je acties

De mensen die jou inhuren omdat ze jouw talent waarderen en daarvoor ook bij je terugkomen

Je eigen portfolio opbouwen waar je oprecht trots op bent

Complimenten krijgen op je werk

Je bent zelfstandig

Je krijgt een kijkje in de keuken van andere bedrijven

Je ontmoet steeds weer nieuwe inspirerende mensen

Je doet veel verschillende soorten ervaringen op

Je leert snel wat je leuk vindt en wat niet

Terugkijken en realiseren dat je dit zelf voor elkaar hebt gekregen

Soms in je pyjama met je konijnenpantoffels aan je deadline halen (ja ja, voor mijn klanten die dit lezen: grote kans dat ik iets voor jou heb opgeleverd met mijn konijnenpantoffels aan zonder dat je er iets van gemerkt hebt. No shame in my game)

Dingen in perspectief zien

Als je dankbaar bent voor wat je hebt, leer je de waarde van dingen beter (er)kennen. Je gaat er bewuster mee om. Toen ik terug kwam van de tijd dat ik in Marokko gewoond heb, waardeerde ik plots mijn altijd warme douche waarvoor ik slechts de kraan hoef te openen en geen gasfles moet kopen en aansluiten alvorens ik ervan kan genieten. En het veilige drinkwater dat hier overal direct uit de kraan stroomt. En de geïsoleerde huizen met verwarming die je warm houden in de winter. En de dokter waar iedereen naartoe kan, rijk of arm. In een land als Nederland is alles zo strak geregeld en gaan we ervan uit dat alles het ook altijd maar doet. En klagen we als dat niet het geval is. Maar we kunnen ook vaker dankbaar zijn voor al die momenten dat het wel werkt en ons realiseren hoe gezegend we eigenlijk zijn.

Liefs,

Bridget

 

Scroll naar boven