Stop nooit met dromen: 6 dromen die ik nog heb

English

Ik droom niet alleen ’s nachts: ook overdag heb ik vaak gedachtes over dingen die ik nog ooit hoop te doen. Soms getriggerd door hele kleine dingen om mij heen. En omdat ik er een voorstander van ben om bij dromen ook de daad bij het woord te voelen, werk ik ieder jaar wel enkele dingen van mijn bucketlist af. Maar niet alles is even gemakkelijk te verwezenlijken. Om in het thema dromen te blijven, deel ik vandaag 6 van mijn dromen, zowel zakelijk als privé. En ik realiseer me dat ik eigenlijk niet echt een lange wensenlijst heb. Dat is geen gebrek aan ambitie maar een vorm van tevredenheid. En dat is een fijn gevoel; het is goed zo. Sommige dingen zullen je misschien wel verbazen…:

Droomklant?

Een van de redenen dat ik een eigen bedrijf heb is dat ik het zo leuk vind om op veel verschillende plekken eens een kijkje in de keuken te krijgen. Ik heb nu al veel meer bedrijven en organisaties van binnen gezien dan een gemiddelde werknemer in zijn of haar leven. Dat vind ik super en daar leer ik heel veel van. Maar een paar droomklanten heb ik nog wel: een gevangenis (bovenaan mijn lijstje!), een psychiatrische inrichting, het OM, nationaal park de Biesbosch, Brainport Eindhoven, Woonbedrijf Eindhoven, Ferrero en een Nederlandse ambassade. Tips en ingangen vanuit mijn netwerk zijn natuurlijk altijd welkom 😉

Droominterview?

Iemand die ik ooit in mijn carrière nog hoop te interviewen is comedian Philippe Geubels. Ik vind deze man zo briljant door zijn eenvoud. En zijn plat Vlaamse accent maakt het nog beter. Ik heb een zwak voor Vlamingen. Het lijkt me sowieso interessant om eens een dag door te brengen met een comedian. Hoe komen zij tot hun shows? Kijk ze anders naar de kleine dingen om hen heen en schrijven ze de ideeën meteen op? Proberen ze hun (slechte) grappen eerst op hun partner? Het lijkt bij comedians voor mij altijd alsof je deze mensen nooit echt kunt kennen. Ze hebben een imago waarmee iedereen hen kent. Waarmee ze worden gedefinieerd: die comedian. Die grappenmaker. Ik wil dat mens erachter leren kennen.

Droomactiviteit?

Zelf met mijn eigen lichaam vliegen. Ik heb al eens geskydived in een speciale windturbine en dat was al een super bijzonder gevoel. Natuurlijk is skydiven in het echt wel wat anders en zie ik het (nog) niet zitten om uit een vliegtuig te springen maar het gevoel van vliegen met mijn eigen lichaam vind ik echt fantastisch. Als kind was ik er ook altijd van overtuigd dat ik dat echt wel kon, heel even, als ik van een hoge kast zou springen. Helaas was ik geen wonderwoman.

Droomhuis?

Ik ben niet zo materialistisch en heb dan ook hier geen grote wensen. Maar mijn droom koophuis heeft wel drie kenmerken: een tuintje, een openhaard en een ligbad. Met die drie onderdelen in mijn huis ben ik een heel gelukkig mens. Ik hou ervan om in bad te liggen met een boekje. Ik kan uren kijken naar het dansende vuur in een openhaard. En ik voel me de koning te rijk als ik in de zomer lekker in de tuin kan liggen en de vlinders op de bloemen zie. Helaas is de realiteit zo dat een huis kopen in je eentje in mijn regio steeds moeilijker, zo niet onmogelijk is geworden. Maar opgeven doe ik niet, als het voor mij bestemd is vind ik mijn huisje op den duur wel.

Droombestemming?

Ik heb al aardig wat gezien van de wereld en zou het niet per se erg vinden als het hierbij blijft, maar als ik nog vaker op reis mag zou ik graag meer zien van het Midden-Oosten: Libanon, Jordanië, Oman. Verder zou ik graag eens naar Zuid-Afrika, Georgië, Albanië en Peru willen.

koeien-de-laarhoeve-aalst

Droomvoedsel?

Iets dat ik nog wel eens zou willen proeven is melk direct nadat die uit de koe/geit is getapt. Dat lijkt me zo puur, ik ben nieuwsgierig hoe anders dat smaakt dan melk uit de winkel. Hoe ouder je wordt, hoe minder kansen je hebt op iets voor de eerste keer proeven, voelen en meemaken. Dat is het prachtige aan kinderen. Die hebben al die momenten nog voor zich. En de gezichtsuitdrukkingen op zulke momenten zijn onbetaalbaar.

En jij? Waar droom jij van?

Scroll naar boven