Tip: ‘Too good to go’ app: minder voedselverspilling, meer taart

English

Ik liep deze week binnen bij de bakker (’t Gestels Broodhuys om precies te zijn) en zag daar een sticker op de kassa: groene ovaaltjes met ‘too good to go’. Mijn nieuwsgierigheid was getriggerd, ik vroeg ernaar en na een klein misverstand (“Dat is een app om voedselvergiftiging tegen te gaan mevrouw!” – hmmm krijg ik die zonder app dan wel? Brr!) begreep ik dat het een app was tegen voedselverspilling. Een onderwerp dat me aan het hart gaat. Zeker nadat ik een tijd in Marokko gewoond heb ben ik me erg bewust geworden van de ongelijkheid tussen arm en rijk en frustreerde het me altijd hoeveel eten er over is aan de ene kant en hoeveel mensen nog steeds honger hebben aan de andere kant. (Hetzelfde geldt overigens voor de hoeveelheid daklozen versus de hoeveelheid lege huizen en kantoren, daar valt je mond ook van open. Maar dat nu even terzijde, terug naar het pact tegen voedselverspilling. Too good to go dus. Ik downloadde thuis meteen de app en zag dat er, in mijn stad Eindhoven, heel veel ondernemers bij waren aangesloten. Vooral veel bakkers, maar ook restaurants, supermarkten en zelfs hotels die wat over is van het ontbijtbuffet beschikbaar stellen.

Aanraders

Super goed dit. Mijn favoriete bakker Renders is ook aangesloten. Dikke tip als je in Eindhoven woont, samen met ’t Gestels Broodhuys. Bij die laatste moet je voor de ‘strijkertjes’ of de ‘tompoucepunt’ gaan. Die laatste heeft niks te maken met een standaard tompouce. Echt vet lekker. Je weet natuurlijk niet van te voren wat er over blijft maar als je geluk hebt krijg je dus misschien wel een strijkertje of een tompoucepunt in je pakketje.

Het concept van Too good to go is simpel: je koopt wat er aangeboden wordt en dit is meestal een verrassing tot je het ophaalt. Wat er overblijft verschilt immers per dag. Bij de bakker is dat een verrassingstas ter waarde van vaak ongeveer 15 euro en je betaalt dan 4 a 5 euro. Er kan dus elke dag iets anders inzitten en je kunt geen voorkeuren aangeven. Als je allergisch bent is het dus niet zo handig maar gelukkig zijn we dat niet allemaal. Bij de hotels mag je vaak net na de ontbijttijd langs komen en zelf je doggybag vullen. Qua restaurants verschilt het aanbod ook weer maar ik heb al sushi, tapas en burgers voorbij zien komen. Tip: let op in de app want daar staat van hoe laat tot hoe laat je de deal kunt ophalen. Om 00:00 worden de nieuwe deals geplaatst. Ze zijn te koop tot het pick-up tijdstip, tenzij eerder uitverkocht. Soms kunnen de bakkers/restaurants/winkels etc. gedurende de dag nog extra deals toevoegen als ze nog meer over blijken te hebben. Je moet soms wel snel zijn als je iets van een specifieke plek wilt hebben. Je betaalt gewoon in de app en haalt het daarna op de aangegeven tijd op bij de winkel/restaurant/hotel.

Tag me in je croissant

Ik ben fan! Wie gaat dit ook testen? Je downloadt de app gratis in de app store (Iphone) of de Google play store (Android). Laat op Instagram ziet wat voor verrassingen jij al opgehaald hebt en tag me daarin (@bridget_alcione), vind ik leuk! 🙂 Ook als je tips hebt voor lekkere aanraders (hotel/restaurant/supermarkt/bakker) in mijn regio (Eindhoven), let me know!

Scroll naar boven