10 dingen die je waarschijnlijk nog niet van mij wist

Foto | Alexia van der Meijden
English

Nou ja, als je me heel goed kent, zijn het er misschien een stuk minder. Maar ik vind het zelf ook altijd leuk om ‘fun facts’ te lezen over mensen die ik ken. Dus, hoeveel kun jij er aftikken?


1. Ik gebruik botox in mijn kaken tegen het tandenknarsen. Ik heb alles geprobeerd maar niets lijkt het permanent te kunnen stoppen helaas. Na zo’n botoxbehandeling kan je een paar weken echt niet fatsoenlijk lachen. Als je het toch probeert krijg je zo’n lach van een boer met kiespijn. Beter skip je dan dus even de foto’s.

2. Ik heb naaldenfobie die het ergste is bij bloedafname. Een naald in een ader geeft me de meeste paniek. Ironisch genoeg kan ik een verdoving in mijn tandvlees prima hebben. Maar ik presenteer nog liever voor een grote zaal dan dat er bloed moet worden geprikt.

3. Ik ben bang dat ik nooit een huis kan kopen door de absurde markt in Nederland. Dat doet me soms als een loser voelen aangezien ik zelfs met een goede baan én succesvol bedrijf nog geen huis kan kopen in mijn eentje.

4. Ik ben extreem loyaal. Ik denk dat je niet snel iemand vindt die loyaler is dan ik. Als je in mijn hart zit, vecht ik voor je tot mijn leven aan toe.

5. Ik koop nog steeds Kindersurprise-eieren en soms Maxi-reepjes. Niet gehinderd door enige schaamte.

6. Ik droom vaak dat ik moet balanceren op iets heel duns en onstabiels dat zich bevindt op hoge hoogte. De droom start bij het moment dat ik me realiseer dat ik op zo’n hoge hoogte ben en nog vele meters moet volhouden op dat ding. Dan kom ik tot de conclusie dat ik dat nooit ga volhouden, ik panikeer en val naar beneden, wetende dat ik dood ga. In mijn val accepteer ik mijn lot en voel daarna kalmte. Heel irritant hoe dat steeds weer voorbij komt.

7. Ik kan huilen als ik een zwerver zie op tv of op straat. Ik voel pijn voor hem en die wordt nog erger als ik andere mensen gewoon voorbij zie lopen alsof ie niet bestaat. We zouden allemaal die persoon kunnen zijn, hoe verdrietig moet dat voelen?

8. Ik denk heel veel. Een foto op een pak cornflakes is genoeg om de gedachtetrein te doen vertrekken. Dit was vroeger al zo. Ik vraag me gewoon veel af en wil graag de mensen en wereld om me heen begrijpen.

9. Ik heb communicatiemanagement, interculturele communicatie en Arabisch gestudeerd en alle afgemaakt. Ik heb hier geen spijt van aangezien het me toffe jobs gebracht heeft, maar als ik nu opnieuw veertien was en een profiel moest kiezen, zou ik zeker een technisch profiel hebben gekozen. Dat houdt (bijna) al je opties open, in tegenstelling tot de maatschappijprofielen. Als middelbare scholier besefte ik dat niet en koos een pretpakket met de meest relaxte docenten. Als ik de implicaties voor de toekomst had geweten, had ik nooit voor een cultuur- en maatschappijprofiel gekozen. Bètavakken kosten me meer moeite dan alfavakken maar als ik er genoeg aandacht aan besteed, lukt het prima. En zo werkt het met alles: ik ben ervan overtuigd dat je alles kunt leren als je maar bereid bent er genoeg moeite in te steken.

10. Ik vind het heel leuk om mensen te verrassen. Zeker in deze ellendige tijd denk ik er vaker over na hoe ik een beetje magie kan toevoegen aan het leven van de mensen die ik lief heb. Dat kan een spontane gekke verrassingsactiviteit zijn, iets lekkers tussendoor of gewoon een simpel kaartje met ‘ik denk aan je’. Gewoon, omdat ik oprecht geloof dat een glimlach goed doet voor je welzijn. En zo’n glimlach is besmettelijk: als jij lacht, lach ik ook. Probeer het maar eens een dagje op straat. Je zult verbaasd zijn hoeveel mensen naar je zullen teruglachen.

Liefs, Bridget

Scroll naar boven