Aan de andere kant

English

Ik denk standaard in beelden en dit helpt me vaak, zowel privé als in mijn werk. Kunnen visualiseren helpt je bij creatief denken, patronen herkennen en het creëren van producten of teksten. Vroeger werd ik vaak weggezet als dagdromer, weer eens niet aan het opletten. Nu ben ik degene die het laatst lacht, want wat men niet zag, was dat ik op die momenten al lang aan het verwerken was en de oplossing vaak al voor me zag. Met mijn fascinatie voor woord naar beeld en beeld naar woord, is fotografie ook iets waar ik altijd wel van kan genieten, maar dan vooral achter de camera. Dan heb ik de controle over hoe ik iets in beeld breng, mits het onderwerp natuurlijk een beetje meewerkt. Again: goede communicatie is key. Of in het geval van dieren of natuur: benadering. Maar deze keer waren de rollen omgedraaid en stond ik voor de camera: een shoot met het thema dualiteit.

Goed versus kwaad

Dualiteit is iets dat me altijd heeft gefascineerd: goed versus kwaad, licht versus donker, zwart versus wit, etc. Er zijn eindeloos veel voorbeelden van tegenstellingen te bedenken waar we elke dag mee te maken hebben. En het één heeft geen betekenis zonder het ander. Je weet niet wat licht is, zonder donkerte. Je weet niet wat geluk is, als je geen ellende hebt gekend. Maar deze concepten bestaan ook binnen jezelf. Ik denk dat iedereen wel eens een lelijke en een goede gedachte heeft gehad en daartussen moest kiezen, zij het bewust of onbewust, snel of langzaam. Soms ben je overweldigd door boosheid en laat je iets uit je mond vallen waar je later spijt van krijgt. Of doe je juist iets liefs omdat je even tot tien hebt geteld.

Samen met fotografe Anniek Mol heb ik dat geprobeerd tot uiting te brengen. In het finale beeld zie je een combinatiefoto waar de donkere Bridget een veertje vast heeft van de vleugels van de lichte Bridget. Een voorbeeld van hoe mijn boosheid me soms in zijn greep kan houden, maar desondanks probeer ik wel altijd het goede te doen. Bewust zijn van je gedachtes en opties is al het halve werk. Ik had het concept al snel in mijn hoofd en vind het heel bijzonder hoe de fotograaf het heeft weten te vangen. Alsof je gedachten getransporteerd worden naar tastbaar beeld voor iedereen om je heen. Denk jij ook in beelden? En zo ja, helpt dat je?

Liefs,

Bridget

Scroll naar boven