Het is niet wat het lijkt

English

Deze dagen in lockdown ben ik me nog meer bewust van mijn voedselinname. Omdat ik niet kan sporten zoals ik normaal doe (groepslessen en de sportschool vier tot vijf keer per week), moet ik daar rekening mee houden met betrekking tot wat en hoeveel ik eet. Gewichtstoename is simpelweg geen optie voor mij. Ik heb in het verleden behoorlijk overgewicht gehad en ik wil nooit meer terug naar die tijd. Het heeft me veel moeite gekost om te komen waar ik nu ben (en godzijdank al meerdere jaren ben). Maar dat is ook een goede reminder voor mij: ik wil die afvalstrijd niet nog een keer door moeten maken. Tegelijkertijd wil ik ook gewoon kunnen genieten van eten en zoek ik altijd naar manieren om mijn favoriete snacks gezonder te maken, met zo min mogelijk concessies op smaak.

Wafelliefde

Hier hebben we een wafel met slagroom en aardbeien. Een goddelijke combinatie, als je het mij vraagt. Het is alleen niet echt gezond, maar daar zijn gemakkelijke aanpassingen voor. Allereerst maak ik mijn wafels zonder suiker. Ik zie in veel producten suiker zitten, terwijl dat lang niet altijd nodig is. Ik mis de smaak niet, vooral niet als je er nog aardbeien op doet. De slagroom hier heb ik gemaakt van naturel kwark met een klein beetje roomkaas. Ook erg lekker en vol proteïne. Het recept voor de wafel zelf hieronder en hiermee maak je één grote (Luikse) wafel of twee dunne Brusselse:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • theelepel kaneel

Meng het geheel goed en giet het gewoon op een wafelijzer, dat je eerst ingevet hebt! Ik smeer de mijne graag in met kokosolie als ik wafels maak, die smaken gaan heel goed samen.

Heb jij ook al snacks aangepast tot een gezondere versie? Zo ja, wat en hoe? En hoe zorg jij ervoor dat je in vorm blijft met alle restricties?

gezonde-wafel-aardbeien
Scroll naar boven